Molecular analysis and traceability of biotechnological products
A.A. 2025/2026
Obiettivi formativi
The aim of the course is to provide the basic knowledge of the implementation and uses of analytical tools for the analysis of biotechnological products, and for the traceability of foods and the quantitative determination of selected ingredients through the analysis of DNA and proteins. The course will have a strong hands-on connotation based on lab activities (1.5 CFU) and practical sessions of experimental design in classroom and computer room (1.0 CFU).
Risultati apprendimento attesi
At the end of the course the student will be able to manage the most common biomolecular analysis methodologies to implement new molecular tools for biomolecular analysis of biotechnological and food products.
Periodo: Primo semestre
Modalità di valutazione: Esame
Giudizio di valutazione: voto verbalizzato in trentesimi
Corso singolo
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Programma e organizzazione didattica
Edizione unica
Responsabile
Periodo
Primo semestre
Programma
Il programma è condiviso con i seguenti insegnamenti:
- [G64-6](https://www.unimi.it/it/ugov/of/af202600000g64-6)
- [G64-6](https://www.unimi.it/it/ugov/of/af202600000g64-6)
BIO/10 - BIOCHIMICA - CFU: 6
Laboratori: 16 ore
Lezioni: 40 ore
Lezioni: 40 ore
Docente:
Scarafoni Alessio
Turni:
Turno
Docente:
Scarafoni AlessioDocente/i
Ricevimento:
Giovedì, esclusivamente su appuntamento (e-mail)
edificio 21040, primo piano