Economics and management of the innovation in the food system
A.A. 2025/2026
Obiettivi formativi
The course, focused on the role of innovation in the agri-food system, is designed to provide students with the technical and regulatory knowledge necessary to address and manage the challenges of food production, processing, and distribution, ensuring the promotion of sustainability (economic, social, and environmental) within the system.
Risultati apprendimento attesi
At the end of the course, students will have acquired the necessary knowledge to classify different types of innovation, analyze the applicability of various innovations within specific contexts, evaluate the potential impacts on supply chains, and assess the degree of acceptance by end consumers.
Periodo: Primo semestre
Modalità di valutazione: Esame
Giudizio di valutazione: voto verbalizzato in trentesimi
Corso singolo
Questo insegnamento non può essere seguito come corso singolo. Puoi trovare gli insegnamenti disponibili consultando il catalogo corsi singoli.
Programma e organizzazione didattica
Attivo nell'a.a. 2026/2027
Periodo
Primo semestre
AGR/01 - ECONOMIA ED ESTIMO RURALE - CFU: 4
Esercitazioni: 16 ore
Lezioni: 24 ore
Lezioni: 24 ore